Tyv bærbar

Video: Så lett stikker tyven av med pc-en din

På undersiden av den nye bærbare pc-en din er det et lite låsehull. Det bruker du for eksempel til å låse fast pc-en til en radiator når du drar hjemmefra. Dessverre viser den omfattende testen vår at låsesystemet ikke har noen praktisk funksjon i det hele tatt. Se de avslørende videoene her.

29. januar 2013

Som du selv kan se i videoene under, er det like lett å stjele en fastlåst datamaskin som å rappe godteri fra småunger. I teorien er de såkalte Kensington-låsene en god idé som skal forebygge tyveriforsøk, men i praksis stanser de ikke engang en skikkelig amatør.


HP Compaq nw8440

Den bærbare pc-en fra HP har et låsehull i selve metallrammen, men kvaliteten på metallet er så dårlig at det brekker med en gang. Skadeområdet blir ikke større enn en liten kvadratcentimeter. Og da vi slo på pc-en etterpå, startet Windows som om ingenting hadde skjedd.

Dell Photo All-in-one Printer 928

Det virket først som om låsen bare var montert i det eksterne plastkabinettet på denne multifunksjonsskriveren fra Dell, men da vi sjekket etter testen, så vi at undersiden av låsehullet var forsterket med en liten metallfirkant. Det hjalp likevel ikke stort, for både lås og forsterkning ble ganske enkelt røsket av sammen med det ytterste plastlaget. Et lite rykk var alt som skulle til før skriverens tyverisikring måtte gi tapt. Skadene ble også minimale.

Apple iMac

Flere alt-i-ett-pc-er, som denne dyre iMac-en fra Apple, bruker Kensington-låsen. Testen vår viste dessverre at låsehullet bare var festet i det ytterste plastdekslet. Og som du kan se på videoen, ble bare en liten bit av plasten revet løs.

Les alt om den omfattende testen i Komputer for alle 03/2013, som er i salg den 7. februar. Alle de sju avslørende videoene ligger på cd-en som følger med. Du kan også lese hva som skjedde da vi konfronterte Kensington, firmaet som står bak låsesystemet.


Kanskje du er interessert i...