TimCook

Konkurrenter støtter Apple

Både Google, Facebook og Twitter støtter Apples beslutning om å motsette seg rettslig kjennelse.

21. februar 2016

FBI har gitt Apple pålegg om å dekryptere en iPhone som ble brukt av terroristene Tashfeen Malik og Syed Farook da de skjøt og drepte 14 mennesker i San Bernardino i USA i desember. Selskapet nekter imidlertid å følge ordren, fordi den strider mot selskapets egne retningslinjer om vern av kundenes data.

Dessuten er Apple redd for at saken kan skape presedens og føre til flere lignende kjennelser om dekryptering. Det vil for det første være en stor belastning for selskapet, ettersom det er en komplisert sak å åpne en kryptert telefon, og det kan også føre til en svekkelse av brukernes personvern.

Nettopp det prinsipielle ved at selskaper kan tvinges til å svekke kundenes datasikkerhet, har fått flere store it-selskaper til å støtte Apples beslutning om å nekte å følge ordren fra FBI.

Både Google og Twitter har uttalt at de støtter Apple. Også Facebook har nå sendt ut en pressemelding som understreker at kundenes sikkerhet må komme i første rekke:

”Vi vil fortsatt kjempe aggressivt mot krav om at it-selskaper skal bli pålagt å svekke kundenes personvern”, heter det blant annet i pressemeldingen fra Facebook.

Kanskje du er interessert i...