Vær på vakt: Nytt hackerangrep er farligere enn WannaCrypt

Et nytt og enda farligere virus er i ferd med å spre seg i kjølvannet av WannaCrypt. Viruset blir ennå ikke oppdaget av antivirusprogrammene.

24. mai 2017 av /trs

Da viruset WannaCrypt dukket opp 12. mai, fikk det umiddelbart global oppmerksomhet.  

Både private pc-brukere og store selskaper som Renault, Hitachi, Nissan, Deutsche Bahn og Bank of China, ble rammet og avkrevd løsepenger hvis man igjen skulle få tilgang til de låste filene. 

WannaCrypt-viruset utnyttet to av syv sikkerhetshull i fildelingsprotokollen SMB, som den amerikanske sikkerhetstjenesten NSA hadde funnet i Windows.

Les også: WannaCrypt: Farlig utpressingsvirus herjer verden

Nytt hackerangrep under oppseiling

TheHackerNews, forteller nå at det har dukket opp et ny variant av viruset, som er døpt EternalRocks.

Det nye viruset utnytter alle de syv sikkerhetshullene i SMB. 

Det som gjør EternalRocks farligere enn WannaCrypt, er at EternalRocks ikke har en såkalt dødmannsknapp, som nettopp gjorde det mulig å stoppe WannaCrypt-viruset. 

Til gjengjeld er det denne gangen ikke snakk om et utpressingsvirus, der tilgangen til filene på pc-en blir låst og kryptert, og bare frigis mot løsepenger.

Les også: Folkene bak WannaCrypt tjener fortsatt penger på viruset.

I stedet er EternalRocks maskert, slik at det kan skjule seg i Windows, uten å bli oppdaget av antivirusprogrammer. Det ligger bare og venter til folkene bak en dag aktiverer sikkerhetshullet og tar kontroll over maskinen.

Kanskje du er interessert i...