Emma Watson

Farlige kjendiser på nettet

Populære kjendiser brukes av svindlere til å lokke besøkende til nettsider som inneholder skadelige programmer. Emma Watson er den farligste kjendisen for norske nettbrukere.

17. september 2012

For sjette år på rad har sikkerhetsselskapet McAfee undersøkt hvilke kjendiser som er mest brukt i svindelforsøk på nettet. Årets liste toppes av skuespilleren Emma Watson, kjente som Hermione i Harry Potter-filmerna. På andre og tredje plass finner vi Jessica Biel og Eva Mendes.

Populære kjendiser brukes av svindlere til å lokke besøkende til nettsider som inneholder skadelige programmer. Hensikten er å infisere pc-ene for å stjele innhold eller ta kontrollen over datamaskinen. Et økende problem er såkalt ”ransomware”, der utpressere stjeler privat innhold på datamaskinen og krever penger for å levere det tilbake.

Årets ti-på-topp-liste består bare av kvinner. Den første mannen er komikeren Jimmy Kimmel på 20. plats.

De ti farligste kjendisene på nettet i 2012 ifølge McAfee er: 1. Emma Watson 2. Jessica Biel 3. Eva Mendes 4. Selena Gomez 5. Halle Berry 6. Megan Fox 7. Shakira 8. Cameron Diaz 9. Salma Hayek 10. Sofia Vergara

Kanskje du er interessert i...