Tettpakket gate på en sommerdag.

I kampen mot koronaviruset deler nå Google informasjon om hvordan folk beveger seg.

Google deler informasjon for å stoppe koronaviruset

Endelig kommer det noe godt ut av at Google alltid vet hvor du er. Nå kan nemlig informasjonen brukes i kampen mot Covid-19.

7. april 2020 av Martin Haverholm


I et forsøk på å hjelpe myndigheter og etater med å stanse spredningen av koronaviruset Covid-19, har Google valgt å dele opplysninger om verdens befolkning.

Det nye tiltaket blir kalt Community Mobility Reports, og det kan brukes på flere måter.

Opplysningene som deles, handler om hvor og når mennesker ferdes på forskjellige steder, for eksempel hvilke transpormidler som benyttes mest på forskjellige tidspunkter.

Med dette håper Google å gi bedre oversikt over befolkningens bevegelser, slik at regjeringer og statlige etater kan se om ulike tiltak, som det å jobbe hjemmefra, faktisk fungerer. 

Les mer om hvordan Google bruker informasjon som dette.

Helt anonymt

Google hevder at all informasjon de samler inn er anonymisert. Likevel understreker de at de i forbindelse med det nye tiltaket ikke deler informasjon om enkeltpersoner.

Informasjonen som deles, viser kun trender i den generelle trafikken på forskjellige steder. Enkeltpersoner kan altså ikke identifiseres.

Er du ikke komfortabel med at Google vet hva du foretar deg, anbefaler de at du deaktiverer "Aktivitetslagring" på mobilen. Da kan ikke Google spore deg.

HER ser du hvordan det gjøres.

Finn opplysningene selv

Inntil videre er Googles Community Mobility Reports offentliggjort for 131 land og regioner, men selskapet arbeider kontinuerlig med å legge til flere.

Vil du gjerne se hvordan menneskers bevegelsesmønstre har vært, eller hvis du er nysgjerrig på hvordan Google bruker informasjon om deg, finner du alltid den siste Google Mobility Report på hjemmesiden deres.

Du finner Norge ved å søke på Norway i søkefeltet over landene som ligger først.

Kanskje du er interessert i...