System failure

Google oppdager sikkerhetsfeil

Tre forskere fra Google har nettopp funnet en ny sikkerhetsfeil i et krypteringsprogram.

20. oktober 2014

Ironisk nok er det nå funnet et sikkerhetshull i et program som er skapt nettopp for å beskytte mot hackere. Det er tre forskere fra Google som har oppdaget sikkerhetshullet i krypteringsprogrammet SSL 3.0, som har vært standardprogrammet for kryptering mellom datamaskiner og internett i 15 år.

Feilen betyr at hackere kan stjele lagrede opplysninger fra nettsider og dermed få tilgang til bankinformasjon, passord og epostadresser. Det er likevel ikke noe som tyder på at hackere har utnyttet feilen ennå.

Det 15 år gamle systemet er i bruk på mange datamaskiner, og derfor har flere it-eksperter uttalt at det bør byttes ut raskest mulig.

Google er allerede i gang med å slå av SSL 3.0 sånn at feilen ikke kan kunne utnyttes, og også Mozilla, som står bak Firefox, vil sørge for at SSL 3.0 er slått av.

For din egen del må du sørge for at nettleseren din alltid er oppdatert til nyeste versjonen. I de fleste nettleserne oppdaterer du ved å gå inn i innstillingene og klikke på ”Om”. I Google Chrome skal du derfor klikke på ”Om Google Chrome”.

Kanskje du er interessert i...