Internet Explorer logo

Hackere utnytter hull i Internet Explorer

Bakdøra til Internet Explorer står på klem, og hackere har allerede utnyttet programfeil i nettleseren.

21. september 2013

Programmererne hos Microsoft jobber nok lange skift for tiden, for de må lappe på alle utgavene av firmaets mye brukte nettleser Internet Explorer. Det er funnet et alvorlig sikkerhetshull i nettleseren, og dette har allerede ført til flere angrep fra hackere.

De angrepene som er kommet til nå, har vært rettet mot Internet Explorer 8 og 9, men Microsoft har innrømt at feilen fins i alle versjonene fra og med IE6. Den versjonen kom omtrent samtidig med Windows XP og er nå tolv år gammel. Feilen kan brukes til å angripe pc-brukerne ved hjelp av det som kalles et "drive-by"-angrep. Det betyr at hackerne prøver å lokke deg inn på spesielle nettsider der de kan ta styringen over nettleseren din og smitte datamaskinen med virus og skadevare.

Microsoft har ennå ikke sagt noe om nøyaktig når de vil lukke dette farlige sikkerhetshullet, men den neste, planlagte oppdateringen kommer ut den 9. oktober, altså om tre uker. I mellomtiden anbefaler Microsoft og sikkerhetsekspertene i Komputer for alle at du bruker Fix it, som kan forsvare deg mot de angrepene Microsoft vet om.

Det fins likevel ingen garantier for at Fix it lukker hullet helt, så hvis du vil være på den sikre siden, bør du bytte til en nettleser som Google Chrome eller Mozilla Firefox fram til Microsoft sender ut en oppdatering som kan løse problemet.

Du kan laste ned Microsofts Fix it-løsninger her.

Kanskje du er interessert i...