Password

10 millioner passord offentliggjort

En forsker har frigitt ti millioner passord på internett, men mener at det ikke gjør at noen er mer utsatte.

15. februar 2015

Mark Burnett forsker på passordssikkerhet og hvilke vaner folk har når de finner på passord til internettkontoene sine. Han har i flere år studert lekkede passord og samlet dem i et dokument.

Det er dette dokumentet han nå har offentliggjort, men i en sensurert utgave der flere særtrekk, som firmanavn og bankopplysninger, er redigert bort. Han uttaler også at disse opplysningene er gamle, så det meste er derfor foreldet.

Hovedgrunnen til at han offentliggjør dokumentet, er at han vil gjøre disse passordene tilgjengelige for andre som forsker på det samme temaet. I tillegg er han bekymret for om FBI vil pågripe ham hvis han gjør noe annet med forskningsresultatene.

Mark Burnett har heller ikke gjort noe ulovlig for å få tak i de ti millioner passordene. De er alle sammen fritt tilgjengelige fra de store søkemotorene som Google og Bing, og derfor mener Mark Burnett at ingen internettbrukere utsettes for en større risiko av det han gjør. Han kommenterer også at hackere som trenger en liste for å hacke noen, i praksis ikke er noen stor trussel.

Kanskje du er interessert i...