Korona har hatt konsekvenser for oss alle på den ene eller andre måten.
En av konsekvensene er at vi har vært mye mer hjemme enn vanlig, og mye av tiden har vi vært på internett.
Uheldigvis finnes det personer som prøver å utnytte det faktum at vi tilbringer vesentlig mer tid på nettet enn normalt.
Hackere har nemlig vært usedvanlig aktive i løpet av koronakrisen.
LES OGSÅ: Koronafrykt: Pass deg for epostsvindel
Hackere utnytter korona
Antall trusler på nettet har faktisk økt med hele 33 prosent i løpet av de siste 100 dagene. Det viser en ny rapport fra sikkerhetsselskapet Mimecast.
Mimecast har for eksempel blokkert hele 83 millioner koronarelaterte eposter, og hackerne har vist seg å være ytterst kreative.
De har blant annet tilbudt verneutstyr og en sikker kur mot korona, og avsenderne har forkledd seg som troverdige organisasjoner, for eksempel WHO, Verdens helseorganisasjon.
LES OGSÅ: Hva er phishing
Vær oppmerksom på koblinger i epost
Nettangrep foregår ofte via epost, og i det siste har det vært en økning i alle typer angrep.
Epostmeldinger med fristende tilbud er den vanligste svindelmetoden. Hackerne har sendt en epost med en kobling til en falsk hjemmeside. Siden har for eksempel lignet en kjent nettbutikk, og på den måten har kriminelle skaffet seg passord pg kredittkortopplysninger fra intetanende forbrukere.
Ifølge Mimecast har nettangrep som dette økt med hele 55,8 prosent de siste tre månedene.
Mimecast råder deg til å være spesielt kritisk hvis du mottar ekstra gode tilbud.
LES OGSÅ: Slik beskytter du deg mot falske eposter

I senere tid har hackerne sendt ut eposter som denne, med en vedlagt fil. Klikker du på koblingen, risikerer du virus på pc-en.
Svindelmeldinger om refundering av reiser
Koronakrisen har spesielt hatt konsekvenser for reisenæringen. Over hele verden er reiser blitt avlyst og fly er parkert fordi grenser er stengt.
Det har betydd at mange har flybilletter de ikke får brukt.
Gjelder dette deg, har du sikkert et ønske om å få reisen refundert. Også disse situasjonene har hackere visst å utnytte.
Mimecast har sett flere eksempler på epostsvindel der hackere utgir seg for å være reiseselskaper. I stedet for å få reisen din refundert, blir du svindlet. Derfor bør du være spesielt oppmerksom på dette.
I tillegg til koblinger til hjemmesider og svindelmeldinger om refundering av reiser, har de fleste angrepene kommet i form av utsendinger av ondsinnet programvare, spam og eposter som utgir seg fra å være fra troverdige virksomheter og organisasjoner, ifølge rapporten fra Mimecast.