password security

Så sikkert er passordet ditt

Tar det 70 sekunder eller 7000 år å knekke passordet ditt? Du kan sjekke hvor lang tid en angriper trenger for å finne passordet ditt her.

14. juli 2012

Om en angriper ikke klarer å gjette passordet ditt, og de konvensjonelle metodene for å stjele passordet slår feil, gjenstår bare "brute force hacking". Det er en metode som innebærer at alle mulige tegnkombinasjoner blir prøvd ut.

Et passord som bare består av fire bokstaver, tar knapt åtte minutter å knekke for en angriper med kapasitet til å teste ut tusen kombinasjoner i sekundet. Hvis du bytter ut en av de små bokstavene med en stor bokstav, øker tiden fra åtte minutter til to timer. Og hvis en av bokstavene blir byttet ut med et tall, tar det over fire timer å knekke passordet. Minst like viktig som hvilke tegn du bruker, er antallet. Hvis du legger til fire bokstaver til, så passordet består av åtte tegn totalt, må angriperen ha litt over 7000 år på seg for å avsløre det.

Du kan sjekke hvor lang tid en angriper trenger for å finne passordet ditt hos Gibson Research Corporation.

Dette lille programmet analyserer passordet ditt og forteller deg om det følger de grunnleggende prinsippene for sterke passord: > Last ned Sjekk passordet

Kanskje du er interessert i...