KOM_NO_171202_NR16_Skyd pc tyven_J_Web

Se hvem som bruker pc-en din

Lockscreen Pro er et lite gratisprogram som du kan bruke for å låse datamaskinen din. Hvis det er noen som da prøver å logge seg inn, kan du se bilder av dem.

29. oktober 2014

Hvem bruker egentlig pc-en din, og hvem prøver å gjøre det? Hvis du ikke har satt opp et kamera som overvåker pc-en døgnet rundt, kan du ikke se hvem som bruker den når du er borte. Men det er blitt mulig å gjøre det nå. Lockscreen Pro er et snedig, lite program som nærmest fungerer som et viltkamera på pc-en din, og det er helt gratis. Det er svært nyttig hvis du vil se hvem som bruker maskinen din i løpet av dagen, for det kan settes opp for å ta et bilde med webkameraet hvis noen prøver å logge seg på den, både hvis de klarer det og hvis de mislykkes.

Hvis du i det hele tatt skal bruke programmet, må datamaskinen din selvsagt ha et webkamera. Hvis du bruker en stasjonær pc med egen skjerm, er det sjelden et webkamera innebygd i den. Derfor må du få kjøpt deg et webkamera som du kan koble til datamaskinen med USB-kabel. I tillegg til å bruke kameraet sammen med Lockscreen Pro, kan du også bruke det til en rekke andre, nyttige ting. Du kan blant annet bruke tjenesten Skype til videosamtaler, så du både ser og blir sett når du prater over nettet med slekt og venner, samme hvor de er i verden.

Hvis du har en bærbar pc, er det så å si garantert at den også har et innebygd webkamera i skjermen. Det gjelder iallfall de nyere modellene. I arbeidet vårt med dette programmet har vi hatt visse problemer med innebygde webkameraer i enkelte bærbare pc-er, så vi anbefaler deg å kjøpe et eget webkamera hvis du vil ha full glede av Lockscreen Pro. Men hvis den bærbare pc-en din har et innebygd webkamera, bør du selvsagt først sjekke om dette likevel klarer å fungere sammen med programmet.

Separate webkameraer får man i mange ulike prisklasser, fra de aller billigste til luksusmodeller med Full HD-oppløsning. På den siste siden i artikkelen kan du se tre gode modeller som vi anbefaler til dette bruket. Link: http://download.cnet.com/Lockscreen-Pro/3000-2084_4-75833346.html

Kanskje du er interessert i...