online hackere penge

Sikker netthandel: Slik unngår du å bli lurt på nettet

Oppfinnsomme svindlere gjør hva de kan for å få tilgang til lommeboken din. Her er fire gode tips som hjelper deg til sikker netthandel.

4. august 2016

Tips 1: E-merket

Se alltid etter merket Trygg e-Handel. Dette merket viser at butikken er en sertifisert nettbutikk som følger norsk lov. Trygg e-Handel er merket til handelsorganisasjonen Virke og viser at butikken har oppfylt organisasjonens tolv krav til sikker netthandel. Får du problemer med kjøpet, kan du klage på Virkes hjemmeside eller gå til Forbrukerrådet. 

Tips 2: Sjekk selgeren

Sjekk siden med et kritisk blikk. Har nettbutikkene en kundeservice du kan henvende deg til hvis noe skulle være galt med ordren? Virker siden troverdig eller ser det ut som den er oversatt med Google Translate? Har butikken en fysisk adresse i Norge?

Hvis butikken ligger utenfor Norges grenser, kan toll og moms komme som en overraskelse. Det er også en god idé å sjekke om hjemmesiden er anmeldt på Trustpilot, siden hvor forbrukere kan skrive omtaler av nettbutikker.

Tips 3: Betal med kort

Hvis du havner i en situasjon der varen aldri dukker opp eller selger trekker for mye fra kortet ditt, er du beskyttet av kredittkjøpsloven fordi du har betalt med kort. 

Tips 4: Les salgs- og leveringsbetingelsene

Når du handler på nettet, bør du vite hva du sier ja til når du godkjenner handelen. Se alltid gjennom betingelsene.

>Les mer om sikkerhet her

Kanskje du er interessert i...