Virus spres på nettet
© Shutterstock

Stort nettangrep under oppseiling

Sikkerhetsfirmaet Check Point antar at store organisasjoner snart kan vente et omfattende nettangrep. De har nemlig allerede oppdaget mange infiserte enheter rundt om i verden.

23. oktober 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Vi befinner oss i stillheten før stormen. Det påstår hvertfall analytikere hos det internasjonale sikkerhetsfirmaet Check Point, som mener at et større nettangrep er under oppseiling.

De har nemlig oppdaget et stort antall infiserte enheter rundt om i verden. 

Det er ikke snakk om pc-er, men om hverdagsteknologi som rutere, overvåkingskameraer, alarmsystemer og andre smarthjemenheter som er koblet til internett.

Errit Müller, direktør og partner i det danske sikkerhetsfirmaet Ezenta, sier til DR at han ikke tror at hackere prøver å få tilgang til privatpersoners data. 

Hensikten er derimot å bruke de infiserte enhetene til å spre viruset, og til slutt angripe store organisasjoner og selskaper.

Les mer om sikkerhet

Enhetene dine brukes til angrep

Et angrep kan foregå ved at hackere bryter seg inn i en enhet som er koblet til nettet, og får den til å sende data til en organisasjon. 

Hvis hackerne har kontroll over tilstrekkelig mange enheter og setter dem til å sende data mot en bestemt organisasjon samtidig, kan de overbelaste hjemmesiden, slik at vanlige brukere ikke får tilgang.

Selv om hackerne ikke prøver å stjele din data, kan du bli påvirket når angrepet starter.

Vi anbefaler at du oppdaterer alle enhetene dine, slik at du er med på å hindre hackere i å gjennomføre store nettangrep som dette.

Les også: De beste antivirusprogrammene

Abonner på Komputer for alle, da er du alltid oppdatert og sikret mot virus.

Kanskje du er interessert i...