internettsikkerhet

Internett er en gavepakke for kriminelle

På få sekunder kan hackere få tilgang til rutere og webkameraer over hele verden. Enkle fabrikkinnstilte passord er den største grunnen.

5. april 2013

Flere millioner skrivere, rutere og webkameraer er så dårlig beskyttet at hackere kan få tilgang til dem på et blunk. Det viser en undersøkelse fra en anonym forsker som har testet 1,3 milliarder elektroniske enheter med internettilkobling.

Forskeren startet undersøkelsen fordi han oppdaget at hackere utnyttet den dårlige sikkerheten til å opprette såkalte botnets. Det vil si at hackere installerer programmer på andre folks datamaskiner for å få muligheten til å sende ut søppelpost og svindelmeldinger.

En lang rekke av de elektroniske enhetene brukte enkle og fabrikkinnstilte passord som "admin" og "root". Det gjør det mulig for uvedkommende å få tilgang til informasjonen på datamaskinene som er koblet til enhetene.

Komputer for alle anbefaler at du tar en sikkerhetssjekk på utstyret ditt. Hvis du ikke har byttet ut de fabrikkinnstilte passordene, er det på høy tid å gjøre det.

Kanskje du er interessert i...