kontaktløst betalingskort

Innføringen av kontaktløse betalingskort har resultert i mindre svindel med betalingskort.

Kontaktløse betalingskort gir mindre svindel

Kontaktløse betalingskort gjør det vanskeligere for svindlere å misbruke kort og stjele pengene dine.

7. september 2018 av Martin Haverholm

For de fleste begynner det å bli en stund siden vi betalte med sedler. Vi bruker kort, og ifølge BankAxept blir åtte av ti kortbetalinger i butikk gjort med et kontaktløst kort. Det vil si et kort som kan brukes til å betale småbeløp, uten å bruke pinkoden.

Det kontaktløse kortet gjør det vanskeligere for svindlere å få tak i pinkoden din. Skal du for eksempel betale for et blad og en cola i kiosken, unngår du at noen ser over skulderen på deg og fanger opp koden, før de stjeler og misbruker kortet.

Selv om kontaktløse kort sjeldnere blir misbrukt, øker likevel antallet svindelforsøk generelt, men det har blitt lenger mellom hvert vellykkede svindelforsøk.

> Les mer om sikkerhet

3 tips for å unngå kortsvindel:

  1. Bruk kontaktløs betaling når du kan. Da har ingen mulighet til å snappe opp pinkoden.
  2. Vær oppmerksom når du taster inn pinkoden. Dekk med hånden eller kroppen, slik at ingen ser hva du taster.
  3. Lær deg pinkoden. Ikke skriv den ned og gjem den på en huskelapp.

Mange butikker tilbyr i dag betaling via mobilen med Vipps eller lignende, som ApplePay. Det er kontaktløs betaling der du betaler ved å føre telefonen over en betalingsterminal.

Det er også en sikker betalingsmetode, så lenge du slipper å taste inn koden når du står i butikken.

Les også: Digital betaling – fordeler og ulemper

Få en komplett sikkerhetspakke med Komputer for alle

Skadevare, utpressing- og andre typer virus rammer hver dag pc-er over hele verden.

Sikkerhetsfeil i systemer, apper og eldre programmer gir hackere mulighet til å snike seg inn på pc-en eller smarttelfonen og skaffe seg tilgang til personlig informasjon og viktige filer.

For å unngå at dette skjer kan du installere et godt antivirusprogram, sørge for å ha sikkerhetskopier av pc-en og mobilen og ha et spamfilter som automatisk luker ut farlig og uønsket epost.

Komputer for alle har samlet 10 gode programmer i en komplett sikkerhetspakke. Programmene er nøye valgt ut og testet av våre eksperter, og du kan alltid laste ned den nyeste versjonen fra Fordelssonen. Med hvert program får du også en grundig trinn-for-trinn-guide som hjelper deg i gang med programmene. 

> Akkurat nå kan du få en utgave av Komputer for alle og få full tilgang til alle programmene i Fordelsonen for kun kroner 29,-. 

Kanskje du er interessert i...