KOM_NO_170655-NR13_Tag_programmerne_med_dig_Web

Legg programmene på en minnepinne

Lag dine egne versjoner av kjente programmer – og kjør dem fra en minnepinne uten å installere dem først.

5. september 2013

Programmer må da installeres! Vi har lett for å tenke sånn – basert på mange års erfaring med Windows og programmene som kjører på operativsystemet. Vi har vent oss til at et program må installeres på datamaskinen før det fungerer som det skal. Så vi klikker pent på ”installer” og på ”Neste”-knappen det nødvendige antallet ganger – helt til programmet til slutt dukker opp under ”Alle programmer” i startmenyen.

Men de aller fleste programmene kan faktisk forvandles til en versjon som ikke må installeres. På den måten slipper du ikke bare alle installasjonsklikkene, men du får også et program som fungerer som en hvilken som helst annen fil. Bare klikk på programfila for å åpne programmet. Flytt programmet fra mappe til mappe, fra harddisk til harddisk og slett det på samme måte som alle andre filer. Det virker nesten for godt til å være sant.

Disse programmene kalles portable eller mobile, fordi de passer perfekt til å legge på en minnepinne. Du kan for eksempel bruke dem på pc-en til en venn – uten at du trenger å gjøre endringer på pc-en. Og den beste nyheten er at du kan lage disse mobile programmene selv. Med programmet Cameyo får du et verktøy som kan forvandle et helt vanlig program til et mobilt et. Cameyo holder øye med pc-en når du installerer det vanlige programmet, og oppretter sin egen versjon av det.

Kanskje du er interessert i...