Mobil med skadevare

Det er funnet minst 41 infiserte apper i Google Play Store.

© Shutterstock

36 millioner mobiltelefoner rammet av skadevare

Et sikkerhetsfirma har funnet minst 41 infiserte apper i Google Play Store. 36 millioner Android-telefoner kan være rammet.

31. mai 2017 av Mikkel Jacobsen

Når du klikker på en annonse, er det vanligvis annonsøren som penger på det. Men nå har det sneket seg inn programvare i flere apper i Google Play Store som kan forfalske klikk og på den måten gi bakmennene urettmessige inntekter.

Et koreansk programvarefirma har skjult en kode i minst 41 forskjellige Android-apper. Hensikten er å tjene penger på reklame gjennom falske klikk. 

Koden har fått navnet Judy, og ble nylig oppdaget av sikkerhetsfirmaet Checkpoint.

Mest utbredte mobilskadevare noensinne

Checkpoint mener å ha sporet Judy til minst 35 millioner Android-telefoner rundt om i verden, og mener at dette må være en av de mest utbredte skadevareangrepene noensinne.

Judy er skjult i spill og apper fra et koreansk studio som kaller seg Enistudio på Google Play Butikk. Når en infisert app er installert på telefonen, kommuniserer Judy med en nettjener, uten at brukeren legger merke til det, og registrer falske reklameklikk.

På oppfordring fra Checkpoint har Google fjernet de infiserete appene i Play, og de har oppdatert sikkerhetsprogrammet Bouncer, som skanner apper. 

Les mer og se Checkpoints liste over infiserte apper her.

Kilde: The Independent

Kanskje du er interessert i...