Ransomware

Nytt virus angriper Smart TVer!

IT-kjeltringer rykker inn i stua, låser Smart TVen og krever løsepenger!

16. juni 2016

Sikkerhetsfirmaet Trend Micro har oppdaget en ny og farlig form for skadevare. Viruset angriper populær Smart TVer, som det finnes stadig flere av i norske hjem.

Skadevareprogrammet "FLocker" viser først et skjermbilde hvor it-kjeltringene utgir seg for å være fra det amerikanske nettpolitiet. Der påstår de at du har gjort noe ulovlig på nettet, og derfor låser de Smart TVen – som du må betale løsepenger for å få åpnet igjen

Summen, som vanligvis er 200 dollar, skal betales i gavekort på ITunes, Apples nettbutikk. Senest nå bør du skjønne at noe er galt, hvis du har vært i tvil om det er et reelt nettpoliti som har kontaktet deg.

Smitter via Android-telefoner

Skadevare infiserer vanligvis pc-er, telefoner eller tv-er, hvis du klikker på en usikker kobling eller laster ned en infisert app. Når det gjelder Smart Tver, kan skadevareprogrammet "hoppe" fra telefon til tv hvis begge bruker operativsystemet Android.

I følge Trend Micro er viruset fra FLocker forholdsvis enkelt å fjerne fra Smart TVen, men sikkerhetsfirmaet anbefaler at du henvender deg til tv-produsenten før du foretar deg noe.

Kanskje du er interessert i...