MasterCard Zwipe

MasterCard med fingeravtrykk

MasterCard og norske Zwipe lanserer snart et MasterCard med innebygd fingeravtrykksleser.

27. oktober 2014

Et samarbeid mellom kredittkortkjempen MasterCard og det lille, norske firmaet Zwipe, som opprinnelig var en studentbedrift ved Høyskolen i Telemark, har nå ført til et MasterCard med innebygd fingeravtrykksleser.

Kortet forbedrer den berøringsfrie betalingsteknologien, som består i at du kan betale bare ved å vifte med kortet over betalingsterminalen. Problemet er at denne metoden er noe usikker, for kriminelle kan bruke kortet ditt uten pinkoden hvis de får tak i det. Derfor er det bare mulig å gjøre små kjøp med denne metoden.

Det er her det nye kortet med fingeravtrykksleseren er snedig. Når du vifter med kortet over betalingsterminalen, kan du bare betale hvis du holder fingeren på fingeravtrykksleseren. Det betyr at tyver ikke kan bruke kortet ditt hvis de får tak i det, og at du kan betale for mye dyrere ting enn med vanlige, berøringsfrie kort.

Data om fingeravtrykket blir oppbevart direkte i kortet, og det får strøm fra terminalene når du betaler.

De to firmaene har allerede gjennomført et vellykket forsøk med systemet. Dette ble foretatt av Sparebanken Din og rundt femti personer i Bø i Telemark. Det antas at det ferdige kredittkortet kommer i vanlig bruk i løpet av 2015.

Kanskje du er interessert i...