seierstad

Microsoft advarer mot svindlere

Microsoft Norge advarer mot svindlere som ringer til norske pc-brukere og utgir seg for å være fra selskapet. Denne typen svindel er mest kjent fra engelsktalende land, men nå har den altså kommet til Norge også.

22. juni 2011

Ifølge Microsoft benytter svindlerne seg av forskjellige metoder. En person som hevder å representere Microsoft, et av selskapets merker eller en tredjepart som arbeider for Microsoft, tar kontakt med brukeren og sier at de undersøker et dataproblem, et virus eller liknende på maskinen din, som er oppdaget av Microsoft. De sier at de kan hjelpe til, og henviser til en nettside som gjør det mulig for svindlerne å ta kontroll over pc-en. De prøver også å overtale brukeren til å betale en avgift for at de skal reparere pc-en.

“Det er i realiteten ikke noe feil med pc-en. Den falske representanten lurer brukeren til å tro at det er et problem, og at det å betale en avgift for å få skaden reparert er løsningen. De vil ofte også overbevise brukeren om å kjøpe en falsk ettårig vedlikeholdsavtale. De forsøker altså å lure nordmenn for penger, og de installerer også flere trojanere på brukerens maskin når de later som de undersøker den” sier Ole Tom Seierstad, sikkerhetsdirektør i Microsoft Norge.

Seierstad understreker også at svindlerne opptrer profesjonelt og mer stor troverdighet: “Ikke bli lurt. Microsoft ringer ikke til brukere angående maskinfeil på pc-er, virus eller andre tilsvarende temaer. Vi anbefaler på det sterkeste at forbrukere avslutter samtalen om de mottar en slik telefonsamtale og ikke svarer på denne typen henvendelser. Om du er usikker, ta kontakt med Microsoft eller politiet.”

Kanskje du er interessert i...