Spectre og Meltdown
Spectre og Meltdown

Har installert oppdateringen fra Intel og opplever at pc-en starter på nytt uten forvarsel, bør du også installere Microsoft-oppdateringen. 

© Shutterstock

Microsoft redder katastrofeoppdatering fra Intel

Sikkerhetsoppdateringen fra Intel etter feilene Spectre og Meltdown, har vist seg å medføre overraskende omstarter og tap av data. Nå redder Microsoft situasjonen med en oppdatering.

6. mars 2018 av Peter Skovbjerg Jensen

I kjølevannet av de sikkerhetsfeilen i de fleste prosessorene i verden, har Intel hatt begrenset suksess med oppdateringen som skulle løse problemene. Oppdateringen sørget dessverre for hyppig omstart på en del pc-er. 

Nå har Microsoft trådt til og sendt ut en oppdatering som gjør det mulig å deaktivere Intel-oppdateringen. Ifølge Microsoft skal den hindre problemene som oppdateringen fra Intel medførte.

Microsoft-oppdateringen fjerner deler av den sikkerheten som Intel innførte i sin siste fastvareoppdatering. Derfor bør du bare installere den hvis du har problemer med pc-en etter Intel-oppdateringen.

Hvis du har oppdatert fastvaren nylig og opplever problemer, kan du laste ned Microsoft-oppdateringen her.

Oppdatering med problemer

På nyåret ble hele databransjen satt på hodet av to gigantiske sikkerhetsfeil, nemlig Spectre og Meltdown. Det viste seg at de fantes i nesten alle prosessorer i hele verden. I løpet av et par uker hadde mange av prosessorene fått en sikkerhetsoppdatering. Dessverre viste det seg at det hadde gått litt for fort.

Svekket ytelse var dessverre et nødvendig onde i den nye sikkerhetsoppdateringen, men den førte også til uventede problemer med noen pc-er. Maskinen kunne starte på nytt uten forvarsel, noe som førte til tap av data hos flere brukere.

Det har ført til at brukerne frarådes å oppdatere fastvaren før Intel har løst problemet med omstartene. Nå har imidlertid Microsoft kommet brukere som allerede har installert oppdateringen, til unnsetning.  

Les også: Sjekk om du er rammet av verdens største sikkerhetsfeil?

Redaksjonen anbefaler: Få en komplett sikkerhetspakke nå

Hver eneste dag angripes pc-er over hele verden av forskjellige typer skadevare og virus.

Sikkerhetsfeil i systemer, apper og gamle programmer gir hackere muligheter til å snike seg inn på pc-er og smarttelefoner og skaffe seg tilgang til personlig informasjon og viktige filer.

Du kan selv gjøre noe for å unngå dette. For eksempel ved å ha et godt antivirusprogram, sørget for å sikkerhetskopiering og skaffet deg et spamfilter som luker ute uønsket epost.

Komputer for alle har samlet ti gode programmer i en komplett sikkerhetspakke. Programmene er nøye utvalgt og testet av våre eksperter, og du finner alltid de siste versjonene til nedlasting i bladets Fordelssone. Til hvert program finner du også grundige trinn-for-trinn guider.

> Akkurat nå får du et nummer av Komputer for alle med full tilgang til Fordelssonen for kun kroner 29,–. 

Kanskje du er interessert i...