java logo

Nå bør du oppdatere Java

For en stund siden ble det funnet et stort sikkerhetshull i programmeringsspråket Java, som blant annet brukes til innlogging i nettbanken og altinn. Nå forteller Oracle at de omsider har tettet igjen hullet, og vi anbefaler at du oppdaterer så fort som mulig til den siste versjonen.

14. januar 2013
sikkerhet

Sikkerhetshullet førte til at både Nasjonal sikkerhetsmyndighet og NorSIS anbefalte norske databrukere å slå av eller avinstallere programmet til produsenten Oracle hadde funnet en løsning.

Det var særlig nettbanken som var mest utsatt. Ved betaling på nettet og innlogging i nettbanken kunne feilen i Java føre til at man ble ekstra utsatt for dataangrep, men man kunne faktisk risikere å bli angrepet av hackere bare ved å åpne en helt vanlig nettside.

På mandag fortalte endelig produsenten Oracle at de haddde funnet en løsning på problemet. Alle Java-brukere - det vil si de fleste av oss - blir anbefalt å laste ned den nye oppdateringen med en gang. Oracle er et av verdens største dataselskaper, med over 120 000 ansatte, og Java er installert på omkring tre milliarder enheter. Java brukes i alt fra mobiler og smartkort til tv-er og datamaskiner.

Kanskje du er interessert i...