Nå kan du låse og fjernslette den stjålne pc-en
Lås og slett:

Hvor er det blitt av pc-en? Uansett om den er blitt stjålet eller du har forlagt den et sted, kan du nå spore den med en effektiv tjeneste.

Nå kan du låse og fjernslette den stjålne pc-en

Komputer for alle kan eksklusivt tilby alle abonnenter gratis tilgang til en smart tjeneste som kan spore, låse og fjernslette pc-en, slik at den blir ubrukelig for tyver.

10. november 2021 av Henning Dadkhah Rasmussen

Du vet kanskje at det er mulig å spore en smarttelefon hvis den blir borte eller stjålet, men det samme er faktisk også mulig med pc-en din.

Komputer for alle har inngått en avtale med det profesjonelle sikkerhetsselskapet DriveStrike, som tilbyr sporing, kryptering og fjernsletting av pc-er og andre smarte enheter.

Vanligvis koster det 15 dollar i året hvis du vil ha tilgang til de avanserte funksjonene, men som abonnent på Komputer for alle koster det ingenting. Du får nemlig de 15 dollarene i rabatt – i mange år.

Det betyr at du kan installere DriveStrikes program på pc-en din og heretter se hvor pc-en befinner seg på et kart. Du kan også kryptere innholdet på harddisken via BitLocker hvis du bruker Windows 10 eller 11 Pro, låse den helt eller slette alt innholdet på harddisken.

> Les mer om programmet i Fordelssonen her

Svært effektiv lås til pc-en din

Når DriveStrike-programmet er installert i det skjulte på pc-en, kan du heretter styre den via selskapets nettside med en annen enhet.

Her kan du for eksempel bruke telefonen eller nettbrettet til å se hvor pc-en er – eller låse tyven ute av Windows.

Låsen i DriveStrike låser Windows så effektivt at du ikke engang kan logge på Windows med ditt eget passord. Først når du fra samme nettside har klikket på Lås opp, kan du eller tyven igjen komme inn i Windows.

> Les også: Slik finner du mobiltelefonen når du mister den

Slett hele pc-en på avstand

Hvis du for eksempel ser på kartet at pc-en har beveget seg ut av landet og du vet det er lite sannsynlig at du vil se den igjen, kan du velge den ultimate løsningen: Du kan slette alt innholdet på harddisken, slik at dine personlige filer ikke havner i feil hender. 

Hvis du velger denne muligheten fra nettsiden, logger Windows ut og jobber en stund i bakgrunnen. Det ser ut som om pc-en installerer oppdateringer. 

Men når den slås på igjen, vises denne meldingen fra pc-ens BIOS: Det er ikke installert et operativsystem. 

Dermed er det ikke bare filene dine, men også Windows og alt annet på harddisken, som er slettet for godt.

Med programmet DriveStrike kan du låse og slette pc-en på avstand.
DriveStrike:

Pc-ens plassering vises på et kart, der du raskt kan zoome inn og se den nøyaktige plasseringen. Via knappene på toppen kan du også låse pc-en slik at ingen kan bruke den – eller du kan fjernslette den slik at alt fjernes fra harddisken.

Du kan installere DriveStrike på én enhet

Ifølge avtalen vår med DriveStrike kan du installere programmet på én enhet uten å betale for tjenesten.

Du bestemmer selv om du vil installere DriveStrike på en pc med Windows eller Linux, eller på en Mac. Det er også mulig å beskytte iPhone, iPad eller Android-telefon eller -nettbrett. 

Du kan kun bruke tjenesten på 1 enhet om gangen for å dra nytte av gratistilbudet.

> Er du ennå ikke abonnent på Komputer for alle, kan du komme i gang fra 38 kroner her

Les alt om programmet i bladet

I Komputer for alle 18/2021, som er ute i butikkene nå, kan du lese mer om det attraktive tilbudet – og se en veiledning om hvordan du installerer DriveStrike. 

Her finner du også den unike rabattkoden du trenger for å få tilgang til tilbudet.

> Du finner også både artikkelen og programmet i Fordelssonen her

Kanskje du er interessert i...