Guide_sikkerhed_komno_022012

22 tips om sikkerhet

Oppfører du deg fornuftig ved pc-en? Les hva du alltid må huske – og hva du aldri må gjøre.

20. april 2012

Last ned denne artikkelen her og les mye mer om sikkerhet.

Er pc-en din godt nok beskyttet? Er du varsom når du surfer? Har du sikret deg hvis noe skulle skje med datamaskinen? Hvis du ikke kan svare ”helt klart!” på disse spørsmålene, hjelper vi deg her med en rekke gode tips om hva du ALLTID bør gjøre, og ikke minst ALDRI bør gjøre.

Vi vet det så altfor godt: Vi må være forsiktige når vi surfer på nettet. Vi bør sørge for å ta sikkerhetskopier, og ikke minst unngå å havne på limpinnen om suspekte folk skulle prøve å lure til seg passordet til nettbanken vår.

Men vi må jo heller ikke bli så engstelige og paranoide at vi ikke tør å foreta oss noe som helst med pc-en vår! En moderne datamaskin er tross alt et fantastisk verktøy – det er liten tvil om at det er enklere å gå i banken i sin egen stue, og når man selv ønsker det, enn å innordne seg bankenes snevre åpningstider.

Med pc-en som verktøy, har du nesten ubegrensede muligheter for å finne informasjon, kommunisere med andre, handle og utføre viktige ærender. Men farer ligger på lur der ute. Det kan også være vanskelig å gjenkjenne dem og vite hva det er man skal se etter.

Kanskje du er interessert i...