USB Security Key

Ekstra sikkerhet til Google-kontoen

Det blir vanskeligere for hackerne og enklere for deg å få tilgang til Google-kontoen din.

27. oktober 2014

Google har i lang tid oppfordret brukerne til å bruke en totrinnsbekreftelse når de logger seg på kontoene. Totrinnsbekreftelse er noe man selv må slå på, og det betyr at man i tillegg til det vanlige passordet får tilsendt et ekstra på sms. Innloggingen har dermed to trinn, noe som har ført til navnet. Dette gjør det vanskeligere for hackere å få tilgang til kontoen, men det er også litt mer bryderi.

Men nå kan du bruke en spesiell sikkerhetsnøkkel i form av en USB-dongel istedenfor den plagsomme totrinnsbekreftelsen. Dermed slipper du det ekstra skrittet det er å få tilsendt en sms og skrive et ekstra passord

Med denne sikkerhetsnøkkelen holder det at du skriver inn passordet og setter nøkkelen i USB-porten på pc-en når du blir bedt om det. Du må huske å aktivere totrinnsbekreftelse først og knytte sikkerhetsnøkkelen opp mot Google-kontoen din før du bruker den.

Sikkerhetsnøkkelen fungerer foreløpig ikke i Internet Explorer eller Firefox, bare med Google Chrome fra versjon 38 og oppover. Hvis du må sjekke hvilken versjon du har, trykker du på ikonet med de tre strekene øverst i høyre hjørne av Chrome-nettleseren. Så velger du ”Om Google Chrome” og får fram et vindu der du kan se den versjonen du har og eventuelt oppgradere til den nyeste.

Du kan kjøpe en sikkerhetsnøkkel på nettsiden Amazon.com. Prisene starter på 6 dollar, som er drøyt 35 kroner.

Kanskje du er interessert i...