La Liga Mobil app sikkerhet

La Liga, Spanias nasjonale fotballiga, bruker en offisiell app til å finne brukere som ser fotball ulovlig, Se hvordan appen kan avsløre ulovlig strømming.

La Liga-app spionerer på 10 millioner fotballfans

Populær fotballapp bruker mikrofonen og GPSen i mobiltelefonen til å lytte og avsløre om du ser fotball ulovlig.

14. juni 2018 av Martin Haverhol

Spanias nasjonale fotballiga, La Liga, har nettopp oppdatert sin offisielle mobilapp. Nå kan appen bruke mikrofonen og GPSen i telefonen til å høre hva du sier og finne ut hvor du er.

Årsaken er at La Liga ønsker å avsløre om noen av de mange sportsbarene som viser ligaens kamper, ikke har tillatelse og ikke betaler for seg.

Det oppgir La Liga på sin offisielle hjemmeside, laliga.es.

Apple oppgir ikke hvor mange iPhone-brukere som har lastet ned appen, men ifølge Google Play Store er det flere enn ti millioner som har lastet ned La Ligas gratisapp til Android-telefoner.

Google app La Liga Sikkerhet

Når du installerer appen, må du først akseptere at den bruker telefonens mikrofon og GPS. La Liga legger ikke skjul på hvorfor de vil ha tilgang til dette.

> Les mer om nettsikkerhet

Lytter med når kampene spilles

I den offisielle meldingen fra La Liga forklarer de at appen vil aktivere telefonens mikrofon i det tidsrommet som ligaens kamper blir vist på TV.

Hvis appen gjenkjenner bakgrunnstøyen som den pågående kampen, vil den registrere hvor du befinner deg, slik at de kan sjekke om det er betalt for å se kampen. 

Selv om La Liga forsikrer at brukernes private opplysninger ikke blir registrert, er den spanske datasikkerhetsorganisasjonen AEPD allerede i gang med å undersøke om appen bryter mot EUs nye personvernforordning.

La Liga forteller videre at de hvert år taper 150 millioner euro, cirka 1,4 milliarder kroner, på ulovlige visninger av ligaens kamper.

> Les mer om strømming


Redaksjonen anbefaler: Nytt bilag gir oversikt over strømmetjenester 

Hvilke strømmetjeneste er best til film og fotball? Og hvilken passer best for deg?

Svaret får du i vårt nye digitale bilag "Alt du bør vite om strømming".

Akkurat nå får du bilaget og et sett hodetelefoner, slik at du kan strømme med god lyd uten å forstyrre resten av familen.

> 2 utgaver av Komputer for alle +  bilaget “Alt du bør vite om strømming” for kun 59,50 kroner + porto. Du sparer 411 kroner. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...