virusangrep mot virksomheter
© Shutterstock

Norske virksomheter er bekymret for nettangrep

Utpressingsvirus og andre typer nettangrep mot norske virksomheter har økt. Det skaper bekymring, viser en ny rapport om nettkriminalitet.

13. november 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Nettangrep og -kriminalitet sprer stadig mer nervøsitet i norske virksomheter – og ikke uten grunn.  

52 prosent av firmaene som er med i undersøkelsen vært utsatt for nettkriminalitet i løpet av siste regnskapsår, og 22 prosent oppgir at hendelsen har medført økonomiske omkostninger for virksomheten.

Det viser den årlige Cybercrime Survey-rapporten fra PwC. Analysebyrået har spurt 100 norske og 250 danske selskaper, og rapporten viser at 61 prosent er mer bekymret for trusselen fra nettangrep nå enn de var for 12 måneder siden.

Les hele rapporten her. 

Krever handling nå

I følge PwC må det handling til nå for å unngå dyre og ødeleggende angrep, og det er ikke bare penger det er snakk om. Tidligere har nettangrep som WannaCry rammet både sykehus og andre offentlige institusjoner.

I Danmark er bekymringen for nettangrep en del høyere enn i Norge, til tross for at flere norske selskaper melder at de har vært utsatt for nettangrep de siste tolv månedene enn de danske. I Danmark oppgir 56 prosent at de er bekymret for trusselen fra ansattes ubevisste handlinger; i Norge oppfatter 32 prosent organisert kriminalitet som den største trusselen.

Les også: Dansk seilklubb tapte 33 000 kroner i epostsvindel

Slik sikrer du deg mot hackere

Det er viktig at du tar de samme forhåndsregler på jobben som du gjør hjemme.

  • Ha et sikkert passord
  • Være oppmerksom på mistenkelige eposter
  • Gi aldri bort passordene dine
  • Last aldri ned noe du ikke vet hva er
  • Oppdater programmene dine

> Les mer om nettsikkerhet

Kanskje du er interessert i...