Svindler stjeler penger
© Shutterstock

Ny skadevare forsøker å lure deg for penger

Ved hjelp av et listig virus har svindlere har funnet en ny metode for å lokke deg for penger. Her kan du lese mer om svindelen.

7. desember 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

En ny type skadevare er er i omløp. Svindlere låser pc-en din og prøver å få deg til å betale for et falskt sikkerhetsprogram som skal fikse problemet.

Blir du lurt til å installere det falske programmet, vil svindleren bruke det senere til å installere filer på pc-en din, og etter en stund får du en falsk feilmelding som forteller at det har en oppstått et problem.

Pc-en er nå låst til et program som er forkledd som en feilmelding i Windows. Nå blir du anbefalt å kjøpe ”Microsoft Defender Essentials” til 25 dollar og betale til en PayPal-konto. Etter at du har gjort det dukker det opp en falsk dialogboks som løser "problemet".

> Les mer om sikkerhetsprogrammer her

Minner om utpressingsvirus

Denne nye metoden krypterer ikke filene dine, men likevel minner den mye om årets store trussel, nemlig utpressingsvirus. På samme måte låser den nye skadevaren pc-filene inntil du har betalt, men i motsetning til utpressingsvirus later dette programmet som om alt går som det skal.

Ingen har ennå oversikt over omfanget av denne skadevaren. Under alle omstendigheter er det viktig at du aldri laster ned noe du ikke vet hva er. Det er også viktig å ha et godt antivirusprogram installert.

Hvis du har blitt rammet av denne skadevaren, så har sikkerhetsselskapet Malwarebytes laget en veiledning som hjelper deg med å bli kvitt problemet. Veiledningen finner du her. 

Les også: Disse programmene redder pc-en etter et virusangrep

Som abonnent på Komputer for Alle får du tilgang til Fordelssonen med over 300 sikre og gjennomtestede programmer slik at du alltid er oppdatert og sikret mot nettrusler

Kanskje du er interessert i...