Visa-kort stjeles med fiskekrok

Enda mer lureri du bør passe deg for.

© Shutterstock

Nytt sikkerhetshull er nesten umulig å oppdage

Et skummelt triks i Chrome og Firefox lokker deg inn på falske hjemmesider.

24. april 2017 av Mikkel Jacobsen

Bruker du Chrome, Firefox eller Opera, bør du være ekstra på vakt,  

Et nytt og farlig svindelforsøk kan nemlig lede deg til falske hjemmesider, hvor kjeltringer vil narre fra deg personlig informasjon eller få deg til å installere skadevare.

Les også: Seks råd som sikrer deg mot svindel og spam

Enkelt triks

Trikset er enkelt, nærmest genialt. Med diskré endringer i URL-en kan en falsk adresse se ut som en hjemmeside du stoler fullt og helt på.

Ved å bruke bokstaver fra forskjellige alfabeter i falske nettadresser, kan https://www.аррӏе.com/ se ut som https://www.apple.com/ . Prøv selv å klikke på de to koblingene og se hva som skjer.  

Koblingene er eksempler for å demonstrere svindelen og er laget av en kinesisk datatekniker. Pc-en din tar ingen skade av eksempelet.

Fordi nettleseren ikke ser forskjell på om et tegn er fra for eksempel det greske, kyrilliske eller latinske alfabetet, kan adressene se like ut og lure selv den mest skeptiske bruker. Her var det gjort en endring i a-en.

Pass alltid på

Som vanlig er det beste vernet mot slikt lureri å alltid være på vakt, aldri gi fra seg personlig informasjon eller installere mystiske programmer.

Kilde: Fortune

Kanskje du er interessert i...