Valentins

Se opp på Valentinsdagen

Vær ekstra oppmerksom på epostmeldingene som du mottar på Valentinsdagen. Hackere har brukt dagen før til å spre skadelige programmer på nettet.

8. februar 2013

Torsdag den 14. februar er Valentinsdagen - en dag da folk over store deler av verden gjør litt ekstra for kjæresten. Men dessverre er datakriminelle også ekstra oppmerksomme på denne merkedagen.

I 2008 sendte hackere for eksempel ut millioner av epostmeldinger med hilsener til intetanende mottakere. Hensikten var å få noen få til å åpne og klikke på en lenke i meldingen. Den sendte ofrene videre til en nettside hvor Ole Brum tok dem imot med en søt Valentinsdag-hilsen. Det så ganske uskyldig ut, men nettsiden installerte også programmet "Valentine.exe" på datamaskinene til ofrene. På den måten ble datamaskinene en del av Storm-nettet som spammet andre nettbrukere med liknende epost.

Vær ekstra oppmerksom på epost som du mottar og unngå å klikke på lenker til nettsider som du ikke kjenner - selv om de lokker med noe så uskyldig som et bilde av Ole Brum og vennene hans.


Verdens beste tips om sikkerhet Hvordan håndterer noen av verdens ledende eksperter pc-sikkerheten? Det får du svar på her, hvor de avslører sine beste tips, og gir deg enkle og gode råd.

Les mer her

Kanskje du er interessert i...