Re:scam chatbot

Den nye chatboten fra Netsafe bruker kunstig intelligens til å holde lange samtaler med svindlere.

© Netsafe

Ny chatbot bekjemper svindel

Nå kan du være med på å bekjempe svindel ved å bruke svindlernes tid med en ny chatbot fra organisasjonen Netsafe. Håpet er at dette vil koste dem både tid og penger.

10. november 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Selv om diverse søppelpostfiltre skal ta seg av det meste av svindel som havner i innboksen, hender det at det slipper gjennom noen høyst merkverdige eposter. Det kan være en rik onkel som nylig døde, en vakker kvinne som vil ha kontakt, eller en advokat som trenger din hjelp til å få tilgang til en konto, men poenget er det samme med dem alle, de er ute etter pengene dine.

Spam, nettfiske og annen svindel er en milliardindustri og har blitt en del av hverdagen. Nå går den new zealandske organisasjonen Netsafe til kamp mot dette. Det er bare å videresende de forsøkene på svindel du får til epostadressen [email protected], så gjør roboten resten.

Roboten kalles Re:scam og er bygget for å svare på epost fra svindlere. Den trekker samtaler ut i langdrag med masser av spørsmål for å bruke svindlernes tid.

Les mer om pc-sikkerhet her

Re:scam koster svindlerne tid og penger

Selv om det er morsomt å irritere svindlerne ved å bruke tiden deres, er ikke Re:scam bare laget for underholdningen.

”Re:scam bruker svindlernes tid med en uendelig rekke spørsmål og anekdoter. Slik at de forhåpentligvis får mindre tid til til å lure folk, og slik at det til slutt koster svindlerne penger”, skriver Netsafe på hjemmesiden til prosjektet.

På verdensbasis koster nettsvindel milliarder av kroner hvert år. Med Re:scam håper Netsafe at det skal bli mindre lukrativt å drive med svindel, og at noe av det kan bli stoppet. Jo flere som sender forsøk på svindel til Re:scam, jo mer effektivt vil prosjektet bli.

Du kan være med og videresende svindelforsøk til [email protected] Etter at du har sendte eposten, får du en bekreftelse på at er Re:scam i gang med å irritere svindleren.

Les også: Disse programmene redder pc-en etter et virusangrep

Kanskje du er interessert i...