Phishing-visa

Se opp for falsk ebolaepost

Flere it-kriminelle utnytter frykten for ebolaviruset og sender ut epost som kan gjøre datamaskinen din syk.

24. august 2014

Frykten for ebola går verden rundt og har vært omtalt i alle store medier. Derfor advarer it-sikkerhetsfirmaet Symantec nå mot at it-kriminelle har begynt å utnytte dette. De sender falsk epost som på skal få deg til å klikke på lenker som utgir seg for å handle om ebolaviruset.

I en av epostene er det også lagt ved en falsk rapport som skal handle om ebolaviruset. Men hvis du åpner fila, blir datamaskinen din infisert med viruset "Trojan.Zbot". Den kan stjele bankinnloggingen og passordene dine.

En annen epost har CNN som falsk avsender, med historier om at ebola brukes til terrorisme. Hvis du klikker på noen av lenkene som er i eposten, blir du ført til en side der du skal logge deg på epostkontoen din. Deretter kommer du til CNNs virkelige nettside, men da har bandittene allerede fått innloggingsopplysningene til epostkontoen.

Hvis du får en epost som handler om ebola og ikke stoler fullt ut på avsenderen, må du absolutt ikke klikke på noen av lenkene. Denne regelen gjelder også all annen epost. Så hvis du ikke kjenner avsenderen, eller innholdet virker mistenkelig og eposten inneholder lenker, må du bare slette den med en gang.

Kanskje du er interessert i...