KOM_NO_171130-NR12_C_Slip_for_skidtet_Web

Si nei til dårlige programmer

Når du installerer et ekte program, må du ofte fjerne en drøss med haker for å unngå at du får lureprogrammer med på kjøpet. Med Unchecky blir hakene fjernet automatisk, så du ikke går i baret.

11. august 2014

For hver eneste dag som går, må du være stadig mer på vakt når du vil installere programmer fra internett. Et program kan ha fått gode anmeldelser og ha en god del år på baken, men likevel risikerer du at det ”haiker” mindre gode programmer med det. Hvis du ikke følger godt nok med når du legger inn programmet, har du godtatt ett eller flere ekstraprogrammer som kan være plagsomme eller direkte skadelige.

For en vanlig pc-bruker kan det være vrient å se hvordan man slipper unna ekstraprogrammene. Dette skyldes blant annet at mange av oss har vent seg til bare å klikke på “Neste”, “Godta” eller noe lignende hver gang det dukker opp knapper. Selv når vi er på vakt, kan det være vanskelig å se hvordan man skal avvise alle disse tilbudene. Noen programmer gjør ”Nei takk”-knappen grå, så man kan tro at det ikke går an å klikke på avslaget.

I denne artikkelen viser vi deg en rekke eksempler på “tilbud” om ekstraprogrammer. Samtidig får du det geniale Unchecky. Det er et program som hjelper deg med å avvise ekstraprogrammer ved å fjerne kryss i installasjonen og så advare deg når du likevel prøver å installere dem. Last ned Unchecky

Lær mer om malware.

Kanskje du er interessert i...