iPhone 5

Dårlig batteri i iPhone 5

En serie av iPhone 5 tilbakekalles på grunn av elendig batterilevetid

31. august 2014

Hvis du har en iPhone 5 fra Apple som har dårlig batterilevetid, er det ikke en feil som bare gjelder din telefon. Apple har nå tilbakekalt et stort parti av iPhone 5 på grunn av en feil på batteriet. Det er snakk om telefoner som er solgt i perioden fra september 2012 til januar 2013. Denne feilen fører til at du blir nødt til å lade telefonen mye oftere enn du normalt burde trenge.

Men du skal ikke fortvile for det. Apple bytter nemlig batteriet ditt gratis hvis du har en av de telefonene som er påvirket. Vil du være helt sikker på at du har rett til det, kan du gå inn på Apples nettside og skrive inn telefonens serienummer. Dette finner du ved å gå inn i Innstillinger, Generelt, Om, Serienummer. Hvis telefonen din har andre skader, som for eksempel en ødelagt skjerm, må dette repareres før du kan sende den inn.

Du kan levere telefonen din fra og med fredag 29. august hos en autorisert Apple forhandler. Før du leverer den, må du ta en sikkerhetskopi av dataene dine til iTunes eller iCloud. Hvis du har aktivert ”Finn min iPhone”, må du slå det av. Så skal du slette alle dataene og nullstille telefonens innstillinger.

Hvis telefonen kommer inn under ordningen, men du allerede har betalt for å få byttet batteriet, kan du kontakte Apple og få igjen pengene.

Kanskje du er interessert i...