shopping apps

Pass deg for falske shopping-apper

Nå som julen nærmer seg bør du være ekstra oppmerksom hvis du handler fra smarttelefonen.

10. november 2016 av Mikkel Jacobsen

Det er snart tid for den årlige julehandelen, og du er kanskje blant dem som bruker smarttelefonen og shopping-apper? Gjør du det, er det en god idé å undersøke om appen faktisk er fra den butikken den utgir seg for å være, og ikke er laget for å narre deg til å legge igjen betalingsinformasjon.

Falske apper fra Kina Problemet har til nå vært større i USA enn her hjemme, men det er likevel verdt å være på vakt. Avisen The New York Times har undersøkt saken grundig, og de fant flere hundre apper som ikke hadde noe å gjøre med de firmaene de utga seg for å tilhøre. Det dreide seg særlig om falske sko- og klesbutikker hvor appene til forveksling liknet de riktige.

Avisen sporet mange av de falske appene til Kina, hvor programvarefirmaer lager tusenvis av shoppingapper uten å bry seg om hva klientene skal bruke dem til. Mange av klientene er altså svindlere som bestiller jukseapper som har til hensikt å stjele pengene dine.

Hva kan du gjøre? Hold øynene åpne og bruk sunn fornuft. Sørg for å lese betingelsene i appen før du laster den ned. Se også etter stavefeil og dårlig språk i beskrivelsen av appen. Det er tegn på at alt ikke er som det skal.

> Advarsel: Ring aldri tilbake til disse numrene

Kanskje du er interessert i...