9 mobilsikkerhed komno 062016

Stor guide: Slik gjør du mobiltelefonen sikrere!

Vil du unngå at telefonen blir stjålet eller hacket, har vi satt sammen en guide som i hvert fall gjør det vesentlig vanskeligere for skumle typer å få tak i dine viktige data.

18. april 2016

Smarttelefonen har blitt en av våre viktigste eiendeler – minst like viktig som lommeboken. Telefonen inneholder både kontakter, bilder, epost og etter hvert også bankopplysninger.

Det er praktisk og enkelt, men i takt med at stadig mer følsom informasjon lagres på telefonen, blir den også et stadig mer attraktivt mål for lommetyver og hackere. Derfor er det uhyre viktig å sørge for at sikkerheten på smarttelefonen alltid er på topp.

Når vi snakker om sikkerhet i denne sammenhengen, handler det egentlig om to forskjellige ting:

For det første må du: beskytte deg mot digitale tyver som bruker skadelig programvare og andre ufine metoder for å snappe opp de personlige opplysningene dine.

For det andre må du: sikre deg med tanke på at telefonen kan bli stjålet og misbrukt av tyver.

Begge scenariene er høyst sannsynlige og skjer tusenvis av ganger hver dag, men du kan heldigvis gjøre ditt for at det ikke blir dine viktige data tyvene får fingrene i neste gang. Hvis du følger rådene i denne artikkelen, er du et godt stykke på vei.

>Unngå virus på telefon og nettbrett

Kanskje du er interessert i...