Gratis antivirus

Gratis antivirus kan koste deg dyrt

Installerer du AVG Antivirus Free, bør du være ekstra oppmerksom. Det er nemlig veldig lett å installere prøveversjonen i stedet for gratisversjonen.

14. april 2016

Ingenting i livet er gratis – ei heller antivirus. Gratisversjoner av populære antivirusprogrammer vil på en eller annen måte forsøke å tjene penger på deg, eller lokke deg til likevel å kjøpe fullversjonen.

Et av de mest populære ”gratis” antivirusprogrammene heter AVG Antivirus Free – og er samtidig et av de programmene som har blitt kritisert for sine forretningsmetoder.

Når du installerer AVG Antivirus Free, må du selv hake av ved installeringen av 30 dagers gratis prøveversjon for å få installert gratisversjonen. Ellers vil programmet etter 30 dager be deg om å betale lisens – og gjør du ikke det, slutter det å virke.

AVG vil imidlertid tjene penger på deg, selv om du lykkes med å installere prøveversjonen. Firmaet selger nemlig opplysninger om deg til andre selskaper – i reklame- og markedsføringsøyemed.

Informasjonen som AVG registrerer, er blant annet opplysninger om pc-en eller smarttelefonen, søkehistorikk, nettleverandør og IP-adresse, og hvor du geografisk befinner deg.

I neste nummer av Komputer for Alle kan du lese mer om hvordan AVG og andre ”gratisprogrammer” tjener penger på deg. Bladet kommer ut 28. april.

Kanskje du er interessert i...