Sikkerhetsfeil truer pc-en

En massiv sikkerhetsfeil truer de fleste av verdens pc-er og smarttelefoner. 

© Shutterstock

Stor sikkerhetsfeil truer nesten alle pc-er og smarttelefoner

En sikkerhetsfeil i nesten alle prosessorer kan gi hackere tilgang til fortrolig informasjon. Les om hva du bør gjøre for å være sikker.

5. januar 2018 av Peter Skovbjerg Jensen

Det viser seg at de aller fleste prosessorene har en sikkerhetsfeil. Dette er en av de mer omfattende feilene som ha forekommet og gjør det mulig for hackere å få tilgang til dine sikreste og mest følsomme data.

Det er snakk om ro relaterte feil som har fått navnene ”Meltdown” og ”Spectre”. 

Feilene har rammet Intel, AMD og ARM, altså verdens største prosessorprodusenter, og dermed en stor andel av alle pc-er, smarttelefoner og alle Apple-produkter. Også noen smart hjem-produkter er rammet.

De fleste produsentene har allerede løst problemet ved å sende ut en ny sikkerhetsoppdatering. Derfor er det viktig at du oppdaterer alle enhetene dine snarest mulig hvis det har kommet en ny oppdatering.  

I løpet av de neste ukene kan det komme flere oppdateringer, ettersom produsentene arbeider med å løse problemene.

Les også: Sjekk Windows 10 om pc-en er sikker.

Tilgang til dine mest følsomme data

Sikkerhetsfeilen gir hackere tilgang til de sikreste delene av prosessorens minne.  

Ettersom nesten alle følsomme data på et eller annet tidspunkt passerer gjennom prosessoren, kan feilen gi tilgang til passord, betalingsopplysninger og annen viktig informasjon.

Det arbeides iherdig med å få løst problemet, og alle produsentene holder kortene tett til brystet for å unngå at eventuelle nye feil blir avslørt. Det er ingen tegn til at hackere skal ha utnyttet feilen.

For å unngå at sikkerhetsfeil blir utnyttet er det viktig at du alltid holder enhetene dine oppdatert.

Er du abonnent, kan du laste ned over 300 sikre programmer fra Komputer for alles Fordelssone, blant annet gode sikkerhetsprogrammer som holder ubudne gjester på trygg avstand.  

Akkurat nå kan du prøve 1 nummer av Komputer for alle og få tilgang til Fordelssonen for bare kroner 29,–.

Kanskje du er interessert i...