Surf_komno_152011

Surf anonymt på nettet

Hver gang du surfer etterlater du spor i nettleseren. Disse sporene forteller nestemann som bruker pc-en om atferden din på nettet. Her viser vi hvordan du unngår å lage spor i de fem vanligste nettleserne.

11. mai 2012

Last ned denne artikkelen her og les mye mer om hvordan du unngår å lage spor i de fem vanligste nettleserne.

Alle nettelesere kan hjelpe deg med å huske hvilke nettsider du har besøkt. De kan til og med presentere dem i en enkel og grei oversikt når du ber om det. Det er en praktisk funksjon, men noen ganger vil du ikke at andre skal se hvilke sider du har besøkt. Heldigvis er det lett å forandre på det – som vi viser i denne artikkelen.

Flere av huskefunksjonene til nettleserne er ganske praktiske. De kan for eksempel gjøre det lett å finne tilbake til en interessant nettside. Men i utgangspunktet husker de absolutt alt du foretar deg på nettet, og det kan være et problem noen ganger – for eksempel hvis du vil overraske kona med en ferietur. Hvis du ikke vil at nestemann som bruker pc-en, skal vite hva du har gjort, er det lurt å skjule sporene dine.

Det er mange måter å gjøre det på. Du kan slette nettleserhistorikken, søkeresultatet, informasjonskapsler, brukernavn, passord og midlertidige internettfiler, så ingen kan se hvilke sider du har besøkt. Men det er ingen grunn til å slette all historikken. Alle nye nettlesere kan nemlig brukes til å surfe helt anonymt.

Kanskje du er interessert i...