Dronning Elizabeth II misbrukes til svindel.
Svindel:

Dronning Elizabeth II rakk å sitte på tronen i 70 år i Storbritannia, men nå misbrukes hennes bortgang til svindel.

Svindlere misbruker dronning Elizabeth IIs bortgang

Akkurat nå florerer en e-postmelding som ser ut til å komme fra Microsoft, og som inneholder en lenke som tilsynelatende leder til en minneside for den avdøde dronningen Elizabeth II, men både e-postmeldingen og minnesiden er svindel.

19. september 2022 av Henning Dadkhah Rasmussen

Som vi nok allerede hadde på følelsen, er det tilsynelatende ingen nedre grense for de kriminelles skruppelløshet.

Nå har de sunket så dypt at de uten skam misbruker den nylige bortgangen til den engelske dronningen, Elizabeth II, til å lure personopplysninger fra intetanende ofre.

 Les også: Får du en av disse e-postmeldingene må du passe på 

Vær forsiktig hvis du mottar en e-postmelding fra «Microsoft»

Helt konkret går den nye svindelen ut på at de kriminelle sender ut e-postmeldinger som til forveksling ligner offisielle meldinger fra Microsoft. 

I e-postmeldingen inviteres du til å besøke en minneside til ære for dronningen, der du kan skrive en hilsen på en virtuell vegg.

Når du klikker på lenken i e-postmeldingen, må du først logge på med Microsoft-kontoen din – og så føres du inn på en phishing-side der eneste formål er å lure fra deg påloggingsinformasjonen til Microsoft-kontoen din.

Det falske nettstedet kan til og med stjele påloggingsinformasjonen selv om du logger på «Microsoft-kontoen» med tofaktorautentisering.

> Les også: Svindlerne herjer på Facebook og andre sosiale medier

I Fra-feltet øverst vises det tydelig at e-postmeldingen IKKE kommer fra Microsoft, selv om den til forveksling ligner selskapets offisielle e-postmeldinger. Lenken i e-postmeldingen leder også til en falsk minneside for den avdøde dronningen.
Falsk e-postmelding:

I Fra-feltet øverst vises det tydelig at e-postmeldingen IKKE kommer fra Microsoft, selv om den til forveksling ligner selskapets offisielle e-postmeldinger. Lenken i e-postmeldingen leder også til en falsk minneside for den avdøde dronningen.

Flere kongelige svindelforsøk på vei

Dessverre er den nye svindelmeldingen neppe den eneste. 

Britiske National Cyber Security Centre advarte i forrige uke om at dronningens bortgang ville føre til en ny bølge av svindelforsøk der dødsfallet vil bli misbrukt.

Ifølge sikkerhetsekspertene skyldes det at vi er mer tilbøyelige til å falle for diverse triks fra svindlerne hvis vi er følelsesmessig påvirket av en sak – slik som dødsfall, krig, epidemi eller naturkatastrofe.

Derfor er anbefalingen at du helt unnlater å reagere på enhver kommunikasjon som omhandler dødsfallet i den britiske kongefamilien.

> Les også: Se opp for nettfiske – dette er de farligste tjenestene

Kanskje du er interessert i...