Ransomware

Utpressere gir seg

Ofrene for én type utpressingsvirus kan nå få låst opp filene igjen – helt gratis!Bakmennene har nettopp frigitt nøkkelen.

20. mai 2016

Utpressingsvirus er fortsatt en av de store truslene for så vel vanlige pc-brukere som for firmaer – men nå er det én type virus mindre å bekymre seg over. Hackerne bak det beryktede utpressingsviruset TeslaCrypt har selv offentliggjort koden som kan låse opp infiserte datamaskiner.

En ansatt i antivirusfirmaet ESET merket seg at TeslaCrypt i de siste ukene har stoppet angrepene. Han tok sjansen og kontaktet TeslaCrypts kundeservice (ja, i dag har faktisk datakriminelle egen kundeservice) for å spørre om de kunne frigi universalnøkkelen til utpressingsprogrammet de ikke brukte lenger.

Til ESET-analytikerens stor overraskelse svarte bandittene "ja", og la ut koden som kan åpne maskiner infisert av TeslaCrypt på hjemmesiden sin. Ikke lang tid etter offentliggjøringen ble de fleste antivirusprogrammer som også oppdager utpressingsvirus, oppdatert, slik at de kan låse opp alle TeslaCrypt-infiserte maskiner.

Selv om én type utpressingsvirus nå har avgått ved døden, er det fremdeles mange andre der ute, så vi anbefaler at du installerer antivirusprogrammer som skanner maskinen for utpressingsprogrammer.

Her er nøkkelen til utpressingsprogrammet TeslaCrypt Finn nøkkelen her

> Hva er utpressingsvirus?

Kanskje du er interessert i...