tips_komno_2_122012

Verdens beste sikkerhetstips

Vi skriver mye om sikkerhet, men hvordan forholder egentlig noen av verdens fremste eksperter seg til sin egen pc-sikkerhet? Det får du svar på her når de avslører sine beste tips og gir deg enkle og gode råd.

18. september 2014

Last ned denne artikkelen her og les mye mer om verdens beste sikkerhetstips.

Det er ingen grunn til verken å føle seg uglesett eller spesielt utsatt om svindlere skulle finne på å pepre innboksen din med epost. Selv ikke om avsenderne tilsynelatende vet hva du heter. Den slags suspekte bakmenn skyter nemlig med stor spredning, og sender daglig millioner av eposter til intetanende mottakere. Selv om bare noen få mottakere skulle gå i fella, er det uansett god forretning. Sikkerhetsfirmaet Symantec anslår at opp til 80 prosent av all elektronisk post i verden er søppelpost, altså irriterende reklame og det som verre er.

Bortsett fra søppelpost, fins det også annen kriminell virksomhet på nettet. Blant det mest alvorlige er virus og malware, som infiserer og overtar kommandoen over pc-en din, og phishing, hvor kriminelle lurer til seg opplysninger eller penger, f.eks. via fiktive lotterier og datingtjenester. Ifølge Nortons årlige sikkerhetsrapport, Norton Cybercrime Report, har ufattelige 431 millioner internettbrukere verden over stiftet bekjentskap med en eller annen form for internettkriminalitet i løpet av 2011. Det er flere enn befolkningen i hele Vest-Europa.

Vi har derfor bedt noen av verdens fremste sikkerhetseksperter om å uttale seg om hvordan de selv ferdes trygt på nettet.

Kanskje du er interessert i...