Virus screen

Kampen mot virus tilspisser seg

Direktøren for et av verdens største it-sikkerhetsfirmaer sier at tradisjonelle antivirusprogrammer ikke lenger er nok for å beskytte pc-en.

20. mai 2014

Brian Dye i sikkerhetsgiganten Symantec sier at antivirusprogrammer ikke kan beskytte datamaskinen din lenger. Dye er direktør for et av verdens ledende antivirusfirmaer, som blant annet står bak det populære antivirusprogrammet Norton, så det er ingen hvem som helst som kommer med denne uttalelsen.

Innrømmelsen kommer i et intervju med den amerikanske avisen Wall Street Journal, der Brian Dye uttaler at det er på tide å ta nye metoder i bruk i kampen mot virus. Ifølge Brian Dye oppdager antivirusprogrammene nå bare 45 prosent av angrepene, og det er et stort problem.

Derfor mener han at det trengs flere programmer som utfyller hverandre for å beskytte datamaskinen. Blant annet trengs programmer som går spesifikt på spesielt utvalgte virus, for eksempel infisert epost og farlige nettsider. Ifølge ham er det nødvendig med flere programmer, siden virus blir stadig mer utspekulerte og hele tiden finner nye metoder for å omgå antivirusprogrammene.

Her i Komputer for alle anbefaler vi uansett at du har et godt antivirusprogram, og du kan som alltid lese bladet for å få de beste sikkerhetsprogrammene og de nyeste anbefalingene.

Kanskje du er interessert i...