virus-malware-smartphone

Nytt virus infiserer 1,2 millioner telefoner – hver dag!

Android-telefoner er for tiden utsatt for et voldsomt angrep med trojanske hester. Her ser du hvordan du unngår å bli invadert.

1. juli 2016

Sikkerhetsfirmaet Cheetah Mobile Security advarer nå om et særdeles aggressivt virus som kommer i form av en trojansk hest og som for øyeblikket infiserer 1,2 millioner telefoner om dagen.

Viruset, som har fått navnet "Hummer", kommer fra Kina og lastes ned sammen med forskjellige uskyldig utseende apper – for eksempel optimaliseringsverktøy, lommelykter, spill og lignende.

Når viruset er lastet ned til telefonen, tvinger det til seg administratorrettigheter og begynner å laste ned andre programmer til smarttelefonen – programmer som kan være skadelige eller programmer hvor dataoverføringen koster masse penger.

Vanskelig å fjerne viruset selv

Hummer-viruset kan ifølge Cheetah Mobile Security ikke fjernes ved å gjenopprette fabrikkinnstillingene, men firmaet kan fortelle at deres antivirusprogram allerede er oppdatert og beskytter mot viruset. Det betyr at mange andre antivirusprogrammer snart vil følge etter, så husk å holde antivirusprogrammet oppdatert.

Ut over å oppdatere antivirusprogrammet bør du aldri laste ned programmer fra andre steder en Google Play Butikk, og selv her bør du være sikker på at utvikleren er et troverdig firma.

Kanskje du er interessert i...