Virusbinaer

Supervirus avdekket

It-sikkerhetsfirmaet Symantec har nettopp oppdaget det de betegner som tidenes mest avanserte virus.

1. desember 2014

Et nytt supervirus er nettopp blitt funnet. Viruset Regin skal stamme fra så tidlig som 2008, og det er utviklet for å spionere på større selskaper og regjeringer. Dette viruset er så avansert at Symantec mener det må være et lands myndigheter som står bak utviklingen. Det har sannsynligvis tatt flere måneder, om ikke år, å skape det.

Hvis viruset blir installert på en datamaskin, kan det laste ned slettede filer og finne passord. Selve viruset er beskyttet med forskjellige typer kryptering og kan kommunisere direkte med den hackeren som har sendt det. Symantec opplyser at viruset har rammet minst ti land, og at Russland og Saudi-Arabia er de verst rammede.

Det er ennå ikke helt klart hvordan Regin sprer seg, men det mest sannsynlige er at det skjer med infiserte nettsider og filer. Derfor kan du best unngå viruset ved ikke å besøke nettsider som du ikke stoler på, og ved å holde deg unna tvilsomme filer og lenker. I tillegg er det lurt å lage sikre passord med både store og små bokstaver og spesialtegn.

Kanskje du er interessert i...