Smartwatch_Sony

10 ting du kan bruke smartklokken til

En smartklokke kan erstatte mobiltelefonen og gjøre hverdagen enklere. Her er ti eksempler.

9. november 2016 av Anders Daugaard
smart watch topbox

Smartklokken har utallige funksjoner hvis du kobler den opp mot mobiltelefonen. Med en smartklokke på armen trenger du i mange tilfeller ikke å finne frem mobiltelefonen i det hele tatt.

1. Kom i form De fleste smartklokker har forskjellige funksjoner, som pulsmåler og apper, som hjelper deg å holde styr på trening og kaloriforbruk.

2. Finn veien Uansett om du sykler eller kjører kan smartklokken vise deg veien uten at du behøver å se på skjermen. En kort vibrasjon kan for eksempel bety ”sving til høyre”, to vibrasjoner kan bety ”sving til venstre”.

3. Hjelp til innkjøp Med de rette appene, kan klokken gjøre mange av hverdagens oppgaver enklere. Du kan for eksempel sette opp en innkjøpsliste og enkelt krysse av hver gang du legger en vare i handlekurven.

4. Les meldinger Straks du har synkronisert klokken og mobiltelefonen, kan du både lese og skrive eposter og tekstmeldinger direkte på klokken.

5. Vit hva klokken er Du kan selvfølgelig også bruker smartklokken som et helt vanlig arbåndsur. Det smarte er at du kan bytte urskiven, og det er er mange å velge mellom.

6. Sjekk kalenderen Med en smartklokke på armen går du aldri glipp av en avtale. Den vibrerer nemlig når det er notert en viktig hendelse i kalenderen.

7. Musikkstyring Det er enkelt å spille musikk på telefonen og kontrollene strømmen med for eksempel Spotify eller en annen musikktjeneste via en app på smartklokken. Da trenger du ikke å finne frem mobilen for å bytte sang.

8. Oppdater sosiale medier Er du på Facebook eller andre sosiale medier, vet du at det er viktig å følge med på oppdateringene. Med en smartklokke blir dette lettere.

9. Sjekk været Du kan få værmeldingen enten på urskiven eller med en spesifikk værapp, for eksempel YR.

10. Finn telefonen Har du glemt hvor du siste brukt telefonen, er smartklokken kjekk å ha. Bruker du for eksempel ”Find my phone”-funksjonen på en klokke med Android, hjelper den deg å finne telefonen.

Komputer for alle har testet syv smartklokker. Les artikkelen her.

Kanskje du er interessert i...