apps

2013 blir rekordår for apper

Apper vil bli lastet ned 102 milliarder ganger i løpet av 2013, de aller fleste gratis.

25. september 2013

Smartmobiler og nettbrett selger som varmt hvetebrød i utallige nettbutikker, databutikker, elektronikkbutikker og supermarkeder, og de berøringsfølsomme enhetenes popularitet blir stadig mer synlig i antallet apper som lastes ned til telefoner og brett. Analysehuset Gartner spår at i løpet av 2013 vil det bli foretatt hele 102 milliarder appnedlastinger fra blant annet Google Play, Apples App Store og Microsoft Store.

Dette er en kraftig økning i disse småprogrammenes popularitet, for verdens smartmobil- og nettbrettbrukere foretok mindre enn 64 milliarder nedlastinger av apper i fjor.

Analysen viser at det særlig er gratisprogrammer som blir lastet ned i store mengder. I hele ni av ti tilfeller betales det ikke en eneste krone når et nytt program blir installert på en mobil enhet.

Men vi må ofte fram med kredittkortet når programmet er i bruk på telefonen. Halvparten av det vi betaler til operativsystemenes programbutikker, gjøres nemlig fra inni programmene.

Over de neste fire årene vil det bli lastet ned stadig flere apper, siden økningen i salget av nettbrett og smartmobiler ikke ser ut til å stoppe opp. Ifølge Gartners prognose vil økningen bli på rundt 35 milliarder nedlastinger for hvert år, og en stadig større andel av dem vil være gratis.

Kanskje du er interessert i...