LGG5

Bygg din egen smarttelefon

G5 er navnet på en ny smarttelefon fra LG som du kan sette sammen av utskiftbare moduler. På den måten kan du prioritere det som er viktig for deg, for eksempel god lyd.

24. februar 2016

Vi er ikke vant til å kunne oppgradere en smarttelefon med nye komponenter på samme måte som en pc. LG G5 er imidlertid den første modulbaserte telefonen, og den kan forbedres med blant annet bedre kamera, ekstra batteritid eller lyd i ekte HiFi-kvalitet. Sistnevnte består av en modul som monteres nederst på G5, og som er utviklet av LG i samarbeid med B&O. Resultatet er krystallklar kvalitetslyd.

Skjermen på G5 er på 5,3 tommer. LG har valgt å satse på en telefon som ligger godt i hånden fremfor å by på en skjerm som er for stor for de fleste. På baksiden er det montert en fingeravtrykksleser som lar deg logge inn på Android-telefonen på et blunk.

En annen smart løsning er at det ikke er nødvendig å slå på skjermen for å se hva klokken er eller om du har fått en ny melding. Skjermen er nemlig aldri helt avslått når telefonen er i hvilemodus. Da viser den klokke, dato og opptil fire meldinger, for eksempel et ikon for tapt anrop og ny epost i innboksen.

Det integrerte kameraet tar bilder med en vidvinkel som er vesentlig videre enn vi er vant til fra smarttelefoner. Kamera-appen har dessuten en rekke effekter og funksjoner som blant annet er optimalisert for sosiale tjenester, for eksempel Instagram.

G5 er bestykket med en kraftig Snapdragon 820-prosessor, 4 GB minne og 32 GB lagring. Sistnevnte kan (selvfølgelig) utvides med et microSD-kort.

LG G5 er formodentlig i salg her i landet fra april, men prisen er ennå ikke kjent.

Kanskje du er interessert i...