Commodore PET

Commodore med egen smarttelefon

Det legendariske merket Commodore, som er spesielt kjent for datamaskinene Commodore 64 og Amiga, er nå tilbake – med en smarttelefon.

26. juli 2015

De fleste av oss datanerder, i hvert fall vi som er gamle nok, husker Commodore 64-maskinen med tilhørende kassettspiller fra 80-tallet. Senere inntok etterfølgeren Commodore Amiga gutterom over hele verden, før merket igjen forsvant fra radaren. Nå er det likevel tilbake – denne gangen med smarttelefonen Commodore PET.

Commodore PET-telefonen er, bortsett fra de nyeste funksjonene i Android 5.0 Lollipop, utstyrt med to emulatorer som gjør det mulig å spille Commodore 64- og Amiga-spill rett på telefonen.

Hvis du synes at navnet på telefonen virker kjent, er det fordi den nye smarttelefonen er oppkalt etter den første Commodore-maskinen med samme navn, fra 1977. Det var denne maskinen som la grunnlaget for suksessen med Commodore 64.

Den nye telefonen produseres av et italiensk firma som har kjøpt rettighetene til å selge smarttelefoner under navnet "Commodore" i 38 land over hele verden.

Telefonen lanseres i to versjoner: Én med 16 GB lagringsplass og 2 GB RAM, og en med 32 GB lagringsplass og 3 GB RAM. Begge leveres med et 32 GB microSD-kort og støtte for microSD-kort på opptil 64 GB. Ellers er Commodore PET utstyrt med en 1,7 GHz prosessor, 3000 mAh batteri, kamera på 13 megapiksler og en skjerm på 5,5 tommer og 1920 x 1080 bildepunkter.

Prisen blir på rundt 2500 kroner for versjonen med 16 GB, og cirka 3000 for den store modellen med 32 GB. Telefonen leveres i svart, hvit eller, selvfølgelig, den klassiske beige Commodore-fargen.

Commodore PET vil være på markedet umiddelbart, men i første omgang kun i Italia, Frankrike, Tyskland og Polen. Planen er likevel å gjøre distribusjonen verdensomspennende i nær fremtid.

Kanskje du er interessert i...