Samsung Galaxy S7 og S7 Edge

Galaxy S7 med suverent kamera

To av årets største mobilnyheter byr blant annet på et suverent kamera, hurtiglading og mulighet for å lagre på microSD-kort – men billige er de ikke.

29. februar 2016

Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge er navnene på de nye flaggskipene fra Samsung, som vil avløse de populære S6-telefonene. De nye telefonene som nylig ble presentert på verdens største mobilmesse i Barcelona, har som ventet høyere ytelse og en rekke spennende nye funksjoner og forbedringer.

Galaxy S7 er standardutgaven med en skjerm på 5,1 tommer og en oppløsning på 1440 x 2560 piklser. Skjermen er likevel ikke helt svart når den er avslått. Du vil fortsatt kunne se klokke, dato og om du har mottatt nye meldinger. Er det mørkt når du for eksempel slår av lyset for å sove, eller hvis du har telefonen i lommen, slås skjermen av automatisk for ikke å tappe batteriet unødig. Telefonene oppfyller IP68-standarden, og det betyr at de er vann- og støvtette. Du kan ikke ta dem med hvis du skal ut og dykke, men Samsung garanterer at telefonen holder tett i en halv time på en halv meters dyp. Galaxy S7 og S7 Edge er utstyrt med 4 GB minne og 32 GB internlagring. En av de store endringene sammenlignet med forgjengeren Galaxy S6 er at lagringsplassen nå kan utvides ved hjelp av et microSD-kort, slik at du får enda mer plass til apper, video og bilder.

Antall megapiksler i kameraet er faktisk lavere i den nye Galaxy S7-serien. Det betyr at du kan ta bilder på opptil tolv megapiksler. Med en største blender på f/1.7 kombinert med større piksler og en ”Dual pixel”-sensor, betyr det at hvert bildepunkt fanger opp mer lys.

Komputer for alle har prøvd kameraet i et rom med svært lite lys, og vi kan bekrefte at det faktisk er mulig å ta skarpe bilder selv under vanskelige lysforhold ved kvelds- og nattfotografering. Frontkameraet til selvportretter og videosamtaler er på fem megapiksler, og objektivet har like god lysstyrke som på hovedkameraet. Samsung Galaxy S7 Edge inneholder stort sett de samme komponentene som standardversjonen. De største forskjellene er at skjermen har avrundede sider, samtidig som telefonen er større og har et batteri med større kapasitet. Skjermen er på 5,5 tommer, og dermed er det plass til flere snarveier på skjermen. Batteriet i S7 og S7 Edge er på henholdsvis 3000 og 3600 mAh, og det skal ifølge produsenten gi lengre batteritider enn med S6-modellene. Batteriet kan dessuten lades nesten helt opp på svært kort tid. Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge er i salg allerede 8. mars til henholdsvis 7290 kroner og 8390 kroner. Hvis du forhåndsbestiller, får du også med hodesettet Gear VR på kjøpet. Kjøpt separat vil det koste rundt 1500 kroner.

Kanskje du er interessert i...